Pioner och bröllop

Pioner tillhör ett relativt litet släkte som består av ungefär 30 arter. Färgskalan sträcker sig från mörkt röd till ljusare rosa eller gul, och blommans vackra form och romantiska färger har gjort den väldigt populär när det kommer till brudbuketter och bröllopsdekorationer.

Brudbuketter

PionrosafinPioner är ett utmärkt val när det kommer till bröllop och buketter. Det kan dock vara bra att känna till att priset på en bukett ökar avsevärt om du vill ha pioner under en period när de normalt sett inte blommar. Pioner blommar som bäst i maj och juni, och passar därför alldeles utmärkt som utsmyckning under ett sommarbröllop. Givetvis går det att få tag på under resten av året, men det kan bli lite svårare.

Pionen finns i olika utformningar och färger. Det blir därför väldigt vackert att ha en bukett av enbart pioner. Det ger ett stiligt och elegant intryck, en stil som verkligen ligger i tiden. Buketten får en härligt rund form, och gör sig väldigt bra i alla färger. Man ska heller inte vara rädd för lite starkare färger. Vill man att buketten ska se lite vildare ut med ett mindre stramt uttryck, är det vackert att blanda med luktört eller lövkoja. Buketten går även att variera mer i färg på detta vis.

Många vill ha sin brudbukett i enbart ljusa toner, men en starkt lila pion ger en underbar kontrast till en annars ljus bukett. Vill man trots allt hålla sig till de lite lätt rosa eller vita buketterna, kan man istället satsa på ett fint band i färg att knyta runt stjälkarna. För att det inte ska bli för spretigt med många olika färger, är en bra idé att matcha dina tärnors klänningar med sidenbanden eller blommorna i buketten. Det ger en harmoni och man ser att ni alla hör samman.