Flowers – en slot från Net Entertainment

flowers-logoApropå blommor finns det en spännande slot som heter just Flowers. Man kan tänka sig att symbolerna i detta spel, som är i form av blommor, är just pioner – de är hur som helst väldigt lika bondpioner!

Flowers är en väldigt enkel slot, bland de enklaste på hela spelmarknaden. Att en slot är enkel behöver dock inte något negativt – tvärtom! Ofta går själva grundidén med slots förlorad i de alltför komplicerade spelen. I Flowers är fokus tydligt. Det finns inte en massa krångel. Spelet har fem hjul med tre rader i gammalt klassiskt slot-manér. Unikt för Flowers är att denna slot har hela trettio insatslinjer! Med sin färgglada layout är den också väldigt trevlig för ögat.

Blomspelet Flowers är alltså en spelautomat på nätet. Precis som man kan spela blackjack på nätet, så går det lika bra att köra spelautomater såsom Flowers online.

Det finns inga flashiga extraspel i Flowers. Ett bonusläge finns, där man kan vinna extra free spins. Den som är ute efter specialeffekter och avancerad grafik har kommit till fel slot. Men Flowers är ett mysigt och charmigt spel, med några roliga extrafunktioner. Till exempel har man så kallade dubbla symboler, vilka ger dig lika mycket poäng som två symboler, som framgår av namnet. Sen har man alltså också galna trettio insatslinjer.

flowers-infoFlowers har en hög vinstfrekvens på nästan 45 %. Du vinner alltså nästan hälften av gångerna du spelar, i snitt. Vinstutbetalningen, den andel av insatserna som går tillbaka till spelarna i form av vinster, ligger på 96,3 % vilket är en imponerande hög nivå med tanke på den mycket höga vinstfrekvensen.

flowers-slotUnder free spins-läget kan Stacked Wilds komma. Dessa fyller åtminstone två av tre platser på ett hjul, och i bästa fall fyller de ett helt hjul! Det här höjer såklart dina chanser till schyssta vinster avsevärt. Wilds ersätter alla symboler utom free spins och dubbla symboler – de fungerar precis som man vill att de ska, helt enkelt.

Själva free spins-läget fungerar som free spins gör mest – när du fått fyra eller fler free spin-symboler aktiveras free spins-läget. Under free spin-varv finns en multiplikator på x3.

flowers-roseMinsta instats är tio öre, vilket ger dig en linje och ett mynt att spela för. Maxinsats är 750 kronor. Då får du trettio linjer och fem mynt. Det är alltså en ganska bred variation på de möjliga insatserna.

Som i många andra slots finns värdesymboler (i stigande ordning J, Q, K och A). Dessa är de symboler som är värda minst. Övriga symboler är blommor, och av dem är den dubbla symbolen bäst – denna består alltså av två blommor och räknas som två symboler i rad.

Flowers fungerar även mycket bra på smarta mobiler och surfplattor tack vare sin enkla och lättbegripliga utformning.