Färg på pioner

30ff6ab8ca9301e025565a544b53a772Pioner kommer i alla möjliga färger. Normalt är de rosa, antingen i en ljusare eller mörkare ton, men de kan lika väl vara helt vita. De kan även vara gula eller röda. Det finns till och med pioner som är nästan svarta. Det finns även pioner utan pistiller – vissa blommor har pistiller, andra inte. Många pioner har istället frökapslar.

Idag finns alltså pioner i nästan alla regnbågens färger. Denna skiftning i färg är en effekt av genmodifiering och noggrann framodling. Denna odlingsprocess gör att pioner idag finns att hitta i så gott som alla färger du kan tänka dig, med massa olika kombinationer av färg på såväl pistill och frökapslar som blomblad. Du kan hitta en pion i nästan vilken färg du vill. Dock har pioner sällan riktigt starka färger, utan är ofta mer bleka.

Man kan tycka vad man vill om denna modifiering av blommorna, men detta gör att du får en otrolig valfrihet när du ska välja färg på dina blommor. Varenda liten detalj är idag beräknad, vilket har gjort att det idag finns ett oerhört brett utbud av pioner. Därför kan du välja de pioner som passar dig perfekt. Deras storlek skiljer sig även den brett. De pioner vi är vana vid att se är stora och fluffiga i sin form, men det finns också andra pioner som är mer anspråkslösa och mindre till storleken och inte ser ut som vi normalt tänker oss att en pion gör.